Webiz u Subotici, uspeh za odvažne

Tokom vikenda (7.-9. novembra 2014.) održana je Webiz poslovna edukacija, ni manje ni više nego u Subotici, kojoj sam imao prilike da prisustvujem i koja je na sve prisutne ostavila gomilu utisaka.

Sa Suboticom ja imam neku vrstu love/hate odnosa – obožavam grad, lepotu, čak i ljude… dok sa druge strane Subotica ima mračnu stranu usporenosti, nezainteresovanosti, apatije i generalno NEdešavanaja na svim nivoima. S tim rečeno nije mi bilo čudno da je organizator u startu dosta teško nalazio zainteresovane učesnike za ovaj program. Skupo je… Nama to ne treba… Dobro je nama ovako… Koliko to može da vredi kad se već organizuje u Subotici… i slični stavovi. Oni koji sada čitaju ovo i klimaju glavom u odobravanju tih stavova odmah mogu da nastave dalje do čitanja nekih sebi bližih tekstova sa Blica, Kurira, oglasne table za posao na koju su poslali već 400 CV-a u poslednjih devet dana…. nema nikakvih problema.

SUBOTICAcom_07Nov2014_HotelGalleria_1011022Sa druge strane, Webiz je na kraju ipak bio jedan veliki uspeh. I pored slabog odziva iz lokala, bilo je dosta prijavljenih širom Srbije, čak i iz inostranstva. Odlična organizacija, kvalitetni predavači, fenomenalni učesnici… Prave prilike da se nauči nešto i da se naprave novi poslovni i privatni kontakti za dalju saradnju.

Tri dobro isplanirana dana dala su priliku učenicima da čuju kvalitetne informacije iz svih perspektiva – velikih korporacija koje su ta znanja već implementirali, konsultanata i agencija koji imaju dugogodišnju praksu i ljudi koji stoje na prvim linijama i rešavaju konkretne zadatke koji direktno utiču na poboljšanje online poslovanja ili imidža nekog biznisa. 

Ovakve edukacije i programi su veoma bitni jer ne samo da pričaju o relevantnim stvarima koja su BUDUĆNOST svačijeg poslovanja (barem onih koji žele da opstanu i u budućnosti), a o kojima se ne priča dovoljno, već su i šansa da se povežete sa ljudima iz tih sfera… da li je u pitanju povezivanje zato što vam trebaju njihove usluge, njihovo znanje, savet ili podrška, imate njima nešto da ponudite od svega toga ili samo želite da razmenite praktična iskustva i mišljenje, nema bolje situacije.

Ne bih išao previše u detalje ali bih izdvojio nekoliko dobrih saveta / zaključaka / činjenica:

1

8

7

6

4

3


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.