#Onokad projekat ne bi postojao da nije bilo ljudske greške

I do sada sam mislio da je način na koji je nastao i kako se sada razvija Webinarium nešto potpuno neverovatno za mene, nešto što je drugačije i što iskače iz kompletne realnosti sredine u kojoj se nalazimo. Ne verujem preterano u sudbinu i zagovornik sam priče da sami krojimo svoj put i uspeh. Mada današnji događaji mogu da kroje jednu priču koja se nadam da će biti i za unuke.

Naime, već sam pisao o tome kako i iz čega je nastao Webinarium. Ne bih da se ponavljam. Dodaću da je tim koji se okupio oko ideje sve brojniji, okupljajući meni izuzetno drage i pre svega kvalitetne ljude u svojim poljima. Uz njih možemo da se razvijamo dalje, da pomeramo granice i da dostignemo nedostižno, a siguran sam da će tako i biti.

Ipak sled današnjih događaja predstavlja koliko kockice treba nekad da se slože na čudan način da bi nešto nastalo.

Da počnemo iz početka, ali onog početka koji nisam ranije pominjao. Rekao sam da su webinari nastali kao rezultat predavanja koje smo radili a za koje nije bilo veliko interesovanje lokalne publike. Vlasnik inostrane firme sa kojim radim je razmišljao o korištenju webinara, uplatili smo korištenje platforme za organizaciju webinara ali nikad nismo to iskoristili jer se marketing strategija promenila. Nije prvi put da nešto kupimo pa promenimo strategiju. Nakon nekoliko meseci ništa i dalje nismo organizovali. Platforma je bila tu, ja sam bio administrator i ideja za pokušaj pravljenja prvog webinara kako bi objasnio čestu temu freelance poslovanja se brzo oformila. Prvi webinar sam održao u junu prošle godine a nastavak razvoja sve do Webinariuma znate.

Ove godine, nakon toliko pozitivnih iskustava nije bilo nikakve dileme oko toga da li ćemo nastaviti i da li ćemo izdvojiti sredstva za nastavak emitovanja Webinariuma za sledećih godinu dana. Pretplata je trebala isteći 12. marta, tačno dan nakon emitovanja poslednjeg webinara i taman dovoljno vremena da sredimo platformu do sledećeg. Danas, 13. marta, platforma je i dalje bila dostupna, nalog aktivan. Malo čudno, ali možda neka greška. Ipak, da ne dođemo u situaciju da nam ukinu platformu usred najave nekog webinara kontaktirao sam podršku kako bih video šta se dešava.

Kulturan mail prema podršci, odgovor sledi u roku od sat vremena (inače veoma uslužni i brzi na odgovoru, svaka čast). Operater na podršci me obaveštava da je nalog deaktiviran mesec dana nakon aktivacije (u aprilu 2014.) i da nije bilo dodatnih naplata. Mora da je neka greška, kažem, evo me u nalogu radi… Operater me kulturno pita da li sam možda u nekom drugom nalogu… Mislim se u sebi – toliko ludi nismo bili da imamo dva – neće biti, tu sam i radi. Da stvar bude jš interesantnija, dve nedelje PRE isteka sam proverio datum isteka sa istom podrškom gde mi je jedna druga operaterka rekla – nalog je kupljen 12.03.2014. znači ističe 12.03.2015. (pošto se kupuje na godinu dana) a pre toga slobodno možete korisititi.

Nakon nekog vremena, dobijam sledeću poruku

mail2

 

Što u suštini znači – čak se i njihova operaterka zeznula jer je samo videla kada je nalog kupljen i uzela da je na godinu dana. Neko iz firme je zapravo otkazao nalog mesec dana nakon aktiviranja (kada su skontali da nećemo koristiti), ali niko od operatera sa strane platforme nije isključio nalog. Naravno da je operater rekao da će morati isključiti sada, ali samo nakon 48 sati da mi omogući da pozavršavamo poslove i skinemo sve potrebne podatke.

Ja sam i planirao da platimo za platformu ove godine i  nije mi nikad bio cilj da pokušam iskamčiti još jednu godinu besplatne platforme, ali današnji dan mi odzvanja sa rečenicom: “Da nije bilo ljudske greške ne bi NIKADA bilo ni prvog webinara, da ne pričamo o Webinariumu!”

Koliko “sreće” treba imati, koliko treba da se sklope kockice i da kažeš sebi – ipak smo na dobrom putu, ko zna zbog čega je sve to tako. Vidimo se na sledećem Webinariumu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.