Zašto ići na Webiz.rs i slične konferencije?

Success-StoryImao sam jedan razgovor sa prijateljem u kojem se javila tema “Zašto ići na konferencije i seminare o internet (ili bilo kakvom) poslovanju?”. Razmišljajući o stanju naše privrede i činjenicom da nisu sve priče o uspesima istinite, postavlja se pitanje zašto sebe dovoditi u situaciju da gubite vreme i novac odlazeći da slušate neke tamo predavače koji će vam reći kako su oni uspeli ili u kakvom stanju se nalazi naša privreda. Kao prvo, manje više znamo u kakvom stanju se nalazi naša privreda… a kao drugo, ne zanima nas kako su oni uspeli, već kako mi možemo da uspemo.

Da bih problem negodovanja bolje objasnio uzećemo okvirnu priču nekog ličnog uspeha. Priča ide… neki tamo momak je smislio nešto, započeo neki mali sajt/blog… video da mu to nešto ide, pa onda otvorio predstavništvo u inostranstvu i kada je posao bio dovoljno razrađen, našao se neki investitor koji je sve to otkupio za basnoslovne novce. Problem ove (a i većine drugih) jeste ono što je izostavljeno… kako je otvorio to predstaništvo u inostranstvu, kako je došao do tržišta, koga je upoznao, ko mu je pomogao, kako je našao investitora…. i milion drugih. Tu bi moj prijatelj rekao – svaka čast momku, ali ne može to svako… što znači da to nije priča o uspehu koju mogu primeniti i Mika ili Žika ili Perica…

Pa… problem je upravo odgovor na to pitanje. Naravno da mu je neko pomogao, naravno da je tu bilo nekih prekretnica, slučajnih događaja ili situacija koje su potpomogle da se kockice slože i da se san ostvari. Ali nema prekretnica, situacija ni kockica ako sedite sami kod kuće non stop. Svaka čast ukoliko vodite uspešnu karijeru kao freelancer tako, ali i freelancer-i bi mogli puno više da napreduju ukoliko s vremena na vreme izađu iz svojih kuća i uđu u svet. To ne znači da treba da prestanu da budu freelancer-i, štaviše, networking može samo da im pomogne da dođu do više posla ili do svoje lične priče o uspehu.

Zato treba svi, velike firme, preduzetnici i freelnaceri, eksperti i studenti, zaposleni i nezaposleni,  da idu i budu deo raznih predavanja, konferencija, seminara kako bi stekli nova saznanja, iskustva, poznanstva i stvarali svoju mrežu mogućih saradnika, samim tim obezbeđujući sebi napredak u poslu. 

webizWebiz je konferencija o poslovnoj primeni interneta koja će se održati od 15.-17. marta 2013. u Zrenjaninu. Program konferencije Webiz podeljen je po celinama u tri dana. Osmišljen je tako da sa jedne strane zadovolji preduzetnike i privrednike koji hoće da unaprede svoje poslovanje i komunikaciju sa partnerima i kupcima putem Interneta, dok sa druge strane želimo da studentima, mladima i nezaposlenima pružimo dovoljno korisnih informacija, primera i iskustva drugih o načinima i modalitetima poslovanja putem Interneta.


One thought on “Zašto ići na Webiz.rs i slične konferencije?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.