Webiz.rs dan prvi – avantura u pravom smislu te reči

20130315_053442Konferencija o internet poslovanju – Webiz.rs, koja se održava od 15. do 17. marta u Zrenjaninu nije počela idealno. U stvari to nije tačno, počela je fantastično uprkos svim silama prirode koje su radile protiv nje. Neko od gore je odlučio da pusti sneg u sred marta i to ne onako  sportski, već prepredeno u stilu smaka sveta. Uprkos izuzetno lošim vremenskim prilikama većina gostiju i posetilaca se probila i prvi dan Webiz konferencije je prošao više nego uspešno.

20130315_162636

 

Veliki broj izuzetnih predavača učinilo je ovaj skup nečim za pamćenje. Počev od predavanja g. Miloja Sekulića o prodaji na internetu koji je zagrejao publiku, preko Andreja Andrejevića, Predraga Milićevića, Nikole Čavića, Vladimira Vulića i još mnogih saznali smo mnogo činjenica o konkretnom poslovanju firmi na internetu, kao i analizi tržišta.

Posebno bih izdvojio dva predavanja koja su meni danas posebno bila informativna i značajna – predavanje Dragana Varagića i  Nikole Vučičevića.

20130315_174408

Prof. Varagić nam je približio neke od glavnih uticaja na marketing i upravljanje prodajom preko interneta izdvajajući uticaj Google-a i Facebook-a u Srbiji kao najmoćnije (preko 4 miliona korisnika Googla samo iz Srbije). Uzimajući u obzir sve opcije dobijanja reputacije, kako dobre, tako i loše, za uspeh u oglašavanju presudan je kvalitetan sadržaj i zadovoljni, samostalno zainteresovani korisnici.

Nikola je na izuzetan način predstavio svoje poslovanje preko interneta u maloj poslovnoj niši organizacije venčanja. Iako malo, to tržište ima neverovatan potencijal, kako u našem regionu tako i na svetskom nivou. Povrat investicije poslujući na ovom tržištu je moguće već u prvih par meseci, a uspeh može da se meri šesto i sedmocifrenim brojevima već u prvoj i drugoj godini, ukoliko uspete da se pozicionirate dobro. Takođe Nikola je predstavio novi servis WallToAll.com koji ima potencijal da bude jedna od vodećih društvenih mreža u svetu, iako je još uvek u razvoju.

20130315_225919Webiz se prvog dana završio u pivnici “Četir Konja Debela” uz tamburaše i odlično raspoloženje.

Predavanja možete pratiti i preko live stream-a, a twitter aktivnost na Webiz-u je na izuzetnom nivou (#webiz). Svaka čast organizatorima, na čelu sa Vladimirom Kovačom koji je organizovao prvoklasni skup. Iščekujemo sledeća dva dana.


One thought on “Webiz.rs dan prvi – avantura u pravom smislu te reči

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.