Webiz.rs dan drugi – startapi, blogovi, programiranje

20130316_115919Završio se i drugi dan na konferenciji o poslovnoj primeni interneta – Webiz.rs u Zrenjaninu. Dan u programu posvećen studentima, bio je koristan za sve posetioce koji su mogli čuti priču o startapima, kako početi posao na internetu, blogovanju i još mnogo toga.

Drugi dan je otvorio Marko Mudrinić iz Netokracije koji je tokom odlične prezentacije predstavio šta su to startapi i kako se razvila Netokracija koja je od običnog bloga postala vodeći internet magazin u regionu. Takođe, na oduševljenje zainteresovanih, najavljeno je i puštanje Netokracija.rs izdanja sredinom ove godine.

Ostatak programa neću nabrajati jer to možete i videti u programu na sajtu konferencije Webiz.rs, ali ću izdvojiti neke od bitnijih činjenica koje su danas rekli naši predavači:

20130316_115258Nikola Sologub, Hompage.rs je poručio svima koji su počeli ili koji planiraju da počnu svoj posao da istraju u tome, jer samo tako će moći biti uspešni. One-man-band može biti uspešna firma, ali za prerastanje u veliku uspešnu kompaniju morate imati tim ljudi. Petar Vojinović je istakao značaj fokusrianja teme bloga na određene niše kako bi ostvarili najbolje rezultate i možda unovčili svoj blog. Prof. Varagić je osudio sve izgovore vezane za pronalaženje posla na internetu i dao konkretne primere gde i kako početi tražiti, pa i naći poslove, prakse i finansiranje putem interneta.

20130316_132226U popodnevnom session-u su se istakli mladi profesionalci koji su opisali slušaocima svoj put do uspeha, kako preduzetničkog, tako i ličnog. A za kraj, Vukašin Mojkov i Ivan Mojsilović su predstavili značaj i mogućnosti lokalnih startap programa kao i najavili fenomenalni StartUp Live koji će se održati u Novom Sadu od12. do 14. aprila 2013.

Webiz je drugi dan završio u pozorišnom klubu Zeleno Zvono uz živu muziku benda iz Novog Sada, odlično raspoloženje i buzz koji će nas držati puno duže nakon sutrašnjeg zatvaranja konferencije.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.