Webiz 2.0, Prvi dan – Usijavanje

1972273_10202217016281748_863949579_nKao što sam i najavio, nisam mogao da propustim ni ovogodišnji Webiz u Zrenjaninu, koji zrači odličnom atmosferom još pre nego što je redovno počeo. Završio se deo poslovne edukacija, a takođe i prvi dan konferencijskog dela i mogu da prokomentarišem samo jedno – Webiz 2.0 Blastoff!

Prepuna sala Hotela Vojvodina se naprosto usijala od broja učesnika koji su pomno pratili sva predavanja odličnih predavača koji su otvorili konferencijski deo. I pored preteranog broja učesnika, organizacija, tehnička podrška i registracija su bili na izuzetnom nivou.

Webiz je i ove godine okupio eminentne stručnjake i najveća imena u IT sferi regiona i pored prvog očekuje nas zanimljiva dva dana predavanja. Za sve one koji nisu mogli prisustovati obezbeđen je LiveStream uz saradnju sa LiveTV. Samo kratko osvrnuću se na nekoliko premisa koje su se mogle izvući sa jučerašnjih predavanja:

Dušan Vukanović nam je naznačio da ipak ima nade za mlade koji žele da napreduju u svom životu, shodno odzivu ovoj konferenciji, nažalost, činjenica je da na svakog učesnika Webiz-a ima još barem 10 mladih koji ne žele da se pokrenu i rade na sebi što je ključno za svačiji uspeh.

Žarko Ptiček nas je na sebi svojstven način uveo u osnove pravnih okvira koji su od interesa IT kompanijama i pojedincima. Definitivno osnov svake IT konferencije i čovek kojeg uvek vredi poslušati.

U maniru nekadašnjih emisija “Posle 2000-te”, Nikola Kojović nam je pokazao kako budućnost može da izgleda predstavljajući futuristički opremljenu školu u Podgorici.

10150816_293211224169461_1787793176_n

Dva velika predavanja na kraju prvog dana pripala su Maji Magdelinić koja nam se predstavila ispred kompanije Google i Dejanu Pretroviću ispred svetski poznate kompanije Dejan SEO. Govoreći izuzetno subjektivno Google prezentacija nije dorasla svom imenu osim ukoliko nisu hteli predstaviti apsolutnu moć Google Analytics alata i pravljenja statistika u svim moguim sferama. Sa druge strane Dejan nam je fantastično pokazao zašto je SEO toliko bitan i dao svima nešto o čemu treba da razmišljaju.

Iznenađenje dana je bilo specijalno izdanje Njuz-a u štampanom obliku, koje je oduševilo sve učesnike.

BjQ5z9DIYAAYlR0

Ni kraj dana nije bio pod manom, završavajući se uz tamburaše, odlično gostoprimstvo i još bolju atmosferu. Da vidimo šta nam donosi drugi dan…


One thought on “Webiz 2.0, Prvi dan – Usijavanje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.