Webiz 2.0, Dan drugi – Motivacija

1969362_293640467459870_1760029563_nDrugi dan Webiz 2.0 konferencije se završio sinoć i samo nadogradio na već fantastično iskustvo prvog dana. Tokom drugog dana slušali smo o mogućnostima na tržištu, mogućnostima zarade putem interneta, ali ponajviše drugi dan je bio motivacioni za sve one koji se tek razmišljaju da počnu radtiti na ovom polju i za one kojima je pouzdanje bilo poljuljano.

Blogovi, portali, kako se treba postaviti, šta očekivati a šta ne, bile su samo neke od priča tokom drugog dana.

Drugi dan je otvorio Đorđe Grujić, iz firme Progressive Media koji je učesnicima objasnio kako to treba da se postave i šta sve treba da očekuju kada počinju raditi preko interneta. Nakon toga, Dejan Nikolić je brilijantno opisao uspone, padove i uspone popularnog domaćeg portala Njuz.net i kako drugi utiču na uspeh nekog websajta. 

BjU8fcBIAAEDT44Moram takođe izdvojiti odlično predavanje Miše Živanova koji je pokazao da svaki dizajn ima svoju namenu, život i istoriju, analizirajući neke od poznatih brendova.

Zatim su usledila odlična predavanja i saveti Dragana Varagića, tima agenicje Homepage i firme Degordian (do sada nekadašnjeg iStudia).

Jučerašnji dan obeležilo je predavanje Ivana Minića i Ivana Ćosića koji su nam kroz osvrt na svoje živote pokazali da se do uspeha ne dolazi preko noći i da je potrebno puno rada, predanosti i teških odluka.

Dan smo završili panelom na kojem su učesvovali predstavnici uspešnih firmi iz regiona koje se bave digitalnim uslugama, gde smo čuli da i pored teške situacije, imamo dobre primere uspešnih digital kompanija širom ex-YU regiona.

1184821_293640740793176_2106568859_n

Zaključak dana bi se mogao svesti na veoma bitnu poruku – Nebitno od školovanja, trebate konstantno raditi na sebi, prihvatati nova znanja i saznanja, pokušavajući nove stvari. Praktična znanja su neprocenjiva, na dohvat ruke i jedino što je potrebno je odlučnost i motivacija.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.