Webinari – iskoristite prednosti interneta

two-guys-talking-thru-tin-cansModerno doba je donelo moderan način komunikacije. Nekada je to bio radio pa zatim televizijski program, dok sada teško možemo zamisliti bilo kakav vid komunikacije bez korišćenja interneta. Internet je doneo lakoću, dostupnosti i interaktivnost u našu komunikaciju, kako radi zabave tako i u poslovne i edukativne svrhe.

Poslovanje putem interneta i kod nas postaje već prepoznatljiv pojam, granice nestaju i ukoliko želimo možemo biti deo svetskog tržišta. Ne samo velike kompanije, već svako od nas. Freelance poslovi, blogovanje, uređivanje web stranica, edukativnog materijala pa čak i kreiranje YouTube kanala raste u popularnosti svaki dan. Iz svega toga, kao normalna pojava (ali ne još toliko zastupljena kod nas) dolaze i webinari.

Webinar je reč koja u suštini znači online seminar. Isto kao što bi držali neko predavanje ili seminar uživo, spremili materijal, pozvali ljude na određeno mestu u određeno vreme pa zatim pred njima održali svoj nastup, tako se i webinar održava uživo, na određenom linku u određeno vreme. Razlika je u tome da vi kao govornik sedite u svojoj kući ili kancelariji ispred kamere (ili prezentacije), a vaši učesnici i slušaoci prate vaše predavanje iz komfora svojih kuća putem interneta.

Prednost webinara na spram snimljenog materijala koji ćete pustiti na YouTube je i interaktivnost. Učesnici mogu aktivno postavljati pitanja kroz razgovor ili chat na koja odmah mogu dobiti odgovore kao i da su otišli negde na seminar.

google-hangouts-logoSa razvojem današnjeg interenta, svi potrebni alati za održavanje webinara su dostupni svakome, u svakom trenutku, potpuno besplatno. Naravno da ima plaćenih opcija, programa, dodataka… ali ukoliko nemate prevelike zahteve i detalje, sve vam je dostupno besplatno u samo par klikova mišem. Jedna od najboljih platformi za webinare je upravo Google+ Hangouts On Air, koji ne samo da je odličan i potpuno besplatan, već ima nešto što većina drugih (kao boljih) i skupljih servisa nemaju – ima podršku za NEOGRANIČEN broj gledaoca. Google+ Hangouts je koristio i SAD predsednik Obama, gde ga je pratilo više miliona gledaoca a preko 227.000 je postavljalo pitanja na chat-u.

Iskoristite alate koje vam internet daje i načine na koje možete da unapredite svoje poslovanje ili samo kako možete da doprete do ljudi. Networking, komunikacija su od velikog značaja za bilo koji dalji uspeh.

beehome logoU okviru Coworking Subotica imali smo priliku da pravimo seriju edukacija u Subotici, na razne teme online poslovanja, freelance-a, coworking-a i mnoge druge. Sada kako je Coworking Subotica promenila svoj način rada, nismo više u prilici da organizujemo edukacije uživo. Zbog ovoga, kao i zbog želje da dopremo do većeg broja ljudi u pripremi je serija webinara na teme koje smo već prešli, a ujedno i neke nove. Prvi u seriji webinara, biće emitovan 3. juna u 20 časova sa temom “Posao preko interneta?”, na koji se možete prijaviti OVDE.

Vidimo se na webinaru!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.