Tvitni.me – vaš vodič kroz Twitter

twitter-designDruštvene mreže su u današnje vreme postale deo našeg svakodnevnog života. Efekat društvenih mreža je toliki da ćete saznati 90% ili više informacija prvo preko njih. Facebook i Twitter su najpopularnije društvene mreže zastupljene kod nas, kao i popularni društveni i specijalizovani forumi (Burek.com, EliteSecurity i drugi). Iako Facebook ima najviše korisnika u Srbiji (preko 2 miliona), Twitter okuplja jednu unikatnu zajednicu koja brojčano raste svaki dan.

Zbog karakteristika ove dve društvene mreže uopšte nisu konkurenicija jedna drugoj. Twitter sa svojim kratkim porukama od 180 karaktera prisiljava korisnika da razmišlja u kratkim crtama, sumirajući svoju poruku u najvažnije elemente. Brzina promena na Twitteru je nešto što može obeshrabriti neke ljude, ali kada uspete da uhvatite suštinu i koristite sve prednosti ove mreže, Twitter predstavlja jedan odličan alat i društvenu mrežu u kojoj možete uživati.

Hashtag (“#”) je jedna od najbitnijih stvari na Twitter-u. Korišćenjem hashtagova sortirate vaše poruke, tako da se one lako mogu naći, te korištenjem istog možete učestvovati u diskusiji i temi koja vas zanima. Hashtag je vaš izlaz iz “haosa” twitter poruka. 

Postoje mnogi alati i saveti za uspešno savladavanje i snalaženje na Twitteru. Svi oni vam mogu pomoći da vaše iskustvo sa ovom društvenom mrežom maksimalno unapredite. Neki od tih alata su TweetDeck, Bit.ly  i druge. Od nedavno postoji jedna alatka koja ima veliki potencijal da bude od pomoći domaćoj Twitter sceni – Tvitni.me

tvitniTvitni.me ima za cilj da na jednostavan način približi ovu društvenu mrežu svima koji je prvi put koriste i onima koji se ne snalaze najbolje na njoj, a stari korisnici Twitter-a imaće mesto na kojem će imati pregled aktuelnih tema, twitter imenik, blog i još puno zanimljivosti. Izdvajanjem onoga što je zanimljivo, bitno ili zabavno Tvitni.me će omogućiti korisnicima da se lakše uključe u teme, nađu zanimljive ljude koje vredi pratiti i lakše shvate poentu ove društvene mreže koja pleni sve više pažnje.


One thought on “Tvitni.me – vaš vodič kroz Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.