Muškarci i žene – razlike u operativnim sistemima

how_men_and_women_see_colorsPostoji mnogo knjiga, tema i ljudi koji su se bavili razlikama između muškaraca i žena. Bilo da li je u pitanju poreklo sa različitih planeta, različit evolucioni put, posledice biohemijskog eksperimentisanja vanzemaljaca ili dokaz o tome da je Bogu dosadno pa je pored Adama stvorio i Evu, time dobijajući večni serijal  bolji od Sulejmana, Boljeg Života, Policajca sa Petlovog brda, Esmeralde ili bilo koje druge kvazi-popularne serije u 3842 epizode, zaključak je neminovan – muškarci i žene se toliko razlikuju da možemo tvrditi da se radi o dve različite kulture.

Jedan profesor anatomije je izneo  par interesantnih činjenica o realnim razlikama u anatomiji muškaraca i žena. Evo neke od njih:

  1. Mozak kod osoba ženskog pola je sličan računaru. Sve pamte. Shodno tome obratite pažnju šta sledeći put pričate u okolini svoje male ćerke
  2. Kod žena nikad ne znate šta one misle. Za razliku od njih, muškarci su toliko jednostavni da dok uđu na znate tačno žele.
  3. Erogene zone su izuzetno različite. Kod muškaraca erogena zona je jedna tačka, kod žena erogena zona je cela koža. S tim na umu, razmislite da li ćete da dozvolite vašoj dragoj da se rukuje s nekim od sada pa nadalje.
  4. Ženski mozak ima oko 300.000 više nervnih vlakana koje povezuju centar za govor sa ostalim delom mozga. Zato žene mogu da pričaju 3 sata i da ne kažu ništa.

Ništa ne brinite. Ni muškarci nisu cvećke. Oni samo jednostavniji. Njima je bitan isključivo cilj koji im je trenutno na umu i ništa više ih ne zanima. Tačnije ništa više nisu u stanju da prate. Uzmite odlazak u kupovinu. Muškarci i žene ne treba da idu zajedno u kupovinu. Imamo skroz različite ciljeve i motive. Evo primera:

Odem u šoping sa mojom suprugom (veeelika greška, ali nekad neizbežna). Ulazimo u ogromni tržni centar i krećemo po radnjama. Blagostanje ne traje dugo. Posle dve radnje, meni je dosta, ne znam šta ću od sebe, grizem, ujedam, skačem, tapkam, frkćem… “Daj mi neštko KONKRETNO šta oćeš da kupim!!” Moja žena se okreće, prevrće očima, frkne i kaže… “Idi bre, kako si navro… Idi kupi detetu jednu majicu treba joj nema više.” – Super, super… imam cilj! I idem sam! Otišao, pogledao, našao nešto šta mi se sviđa, kupio, vratio se… sve je trajalo 10 minuta. “Evo majica.” (samozadovoljno) – “Ovo..??? Jooj… pa zar nije bilo u žutoj boji? Uz šta će ona da nosi ovu lilavu majicu, stvarno si bezobziran. Tako mi i treba, samo bacaš pare.”  –  ……………. ????????????????????? Ko je ovde lud?

Da li se i vama ovo dešava?


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.