Freelance i Coworking zajednica u Subotici

Networking-Sites-FeaturedU puno članaka do sada sam pisao o tome koje su mogućnosti zaposlenja preko interneta, šta je to coworking i koje su njegove prednosti. Shodno da coworking prostori ne mogu postojati bez jake inicijative same zajednice koja će koristiti taj prostor, moj dalji cilj jeste da (uz vašu pomoć) istražim mogućnosti postojanja takve zajednice u Subotici i okolini.

Radi se o prostom prikupljanju informacija, da li u Subotici i okolini ima dovoljno zainteresovanih pojedinaca/grupa koji se bave freelancing-om u manjoj ili većoj meri, da li im se sviđa ideja o coworking-u i da li bi takav prostor koristili ukoliko bi imali prilike. 

Da pojasnimo još jednom šta je to u veoma sažetoj i minimalističkoj formi:

  • Freelancer – pojedinac koji samostalno nudi i obavlja svoje usluge za sve zainteresovane klijente (obično putem interneta, mada se tu mogu ubrajati i privatnici koji nude intelektualne usluge), zanimanja je bezbroj. 
  • Coworking prostor – princip deljene kancelarije u kojoj više privatnika/freelancer-a obavljaju svoj posao
  • Neke od prednosti coworking prostora – kreativno okruženje, upoznavanje/saradnja sa pojedincima različitih profila, kompletna infrastrukutra kancelarije, opuštena atmosfera, edukacija, i još mnogo toga…

pollOvo su samo površni opisi pojmova da vas podsete pre nego što nastavite.

Sada bih vas zamolio da popunite ANKETU O FREELANCE / COWORKING ZAJEDNICI U SUBOTICI i time pomognete u sticanju slike o istoj.


2 thoughts on “Freelance i Coworking zajednica u Subotici

  1. Hvala Igore, nadam se da će ljudi koji rade od kuće u Subotici malo živnuti i podržati priču jer coworking bez zajednice ne postoji. Želim ti da imaš prilike da isprobaš i koristiš budući coworking prostor u Subotici uskoro. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.