Svetlo na kraju tunela ste Vi – Etrgovina 1.dan

Prvi dan XIII Etrgovine na Paliću je završen. Predivno vreme, novo-otvoreni kongresni centar na Velikoj terasi, puno zainteresovanih učesnika, odlični i kvalitetni predavači obeležili su odličan početak jedne od najvećih IT konferencija u regionu. Posao, saradnja, upoznavanje, poslovni kontakti, su krasili svaki momenat ovog, kao i svakog drugog događaja ovog tipa. Ukoliko ste posetioc, najveća greška koju možete napraviti jeste da se držite po strani i da ćutke posmatrate, izbegavajuči komunikaciju sa kvalitetnim ljudima od kojih možete mnogo da naučite – ali i oni od Vas.

Šta su neki od najbitnijih trenutaka nakon ovog prvog dana:

idea conceptVladimir Prelovac nam je istakao neke od najbitnijih elemenata globalnog online biznisa i značaj internet preduzetništva kod nas. Predstavio je načine započinjanja biznisa, sisteme za online naplatu, zabludu koja nosi naziv PayPal, kao i nagoveštaj ultra-modernih valuta kao Bitcoin. Internet preduzetnike kod nas treba negovati, podsticati i razvijati, jer kako nam je Prelovac završio – nema ništa bolje nego uzmati novac tamo gde ga ima i trošiti ga kod nas. 

socialDiskusija na temu Šta je sve urađeno i šta još treba da se uradi u oblasti zakonske regulative e-trgovine, je bila izuzetan momenat celog današnjeg dana, sa fenomenalnim izlaganjem IT advokata Žarka Ptičeka, koji se, kao i uvek, pokazao u pravom svetlu. On nam je realno pokazao da mnoge državne službe, banke i firme nisu uvek u pravu te da se treba boriti, žaliti i isterati punopravno rešenje ukoliko imate problem. To je najjača poruka prvog dana Etrgovine na Paliću – Ima svetla na kraju tunela, ali to svetlo ste Vi sami. Morate reagovati na sve nepravilnosti s kojima se suočite, isterati stvari preko nekog višeg organa i naterati velike sisteme da rade po zakonu umesto po svojim uredbama. Vi imate ista prava kao i sve velike firme, Coca Cola, Philip Moris, Genral Motors, idr.

A za kraj Olga Mirković-Maksimović, izvršni direktor Limundo doo nam je pokazala da online trgovina u Srbiji itekako postoji, što dokazuje 10,000 kupo-prodajnih transakcija na dnevnom nivou. Šansa je tu za svakoga, samo treba da je iskoristi. 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.