Coworking Subotica – projekat u izradi

deskmag-coworking-4229Posle puno priče i razmišljanja oko mogućnosti otvaranja coworking prostora u Subotici, došlo se do faze da je ideja osmišljena detaljno i da sledi period izrade prezentacije za prikupljanje sredstava.

Zašto coworking baš u Subotici?

Nakon uspeha osnivanja prvih coworking prostora u Beogradu (Smart Office) i Novom Sadu (Different Corner), bolje pitanje je postaviti – Zašto da ne? Subotica je u poslednje vreme grad u koji se dosta ulaže, strane kompanije realizuju velike investicije, ali nije zanemarljiv ni broj privrednika i freelancer-a.

Elance, jedna od najvećih online platformi za freelance poslovanje, je nedavno održao prezentaciju i promociju svojih usluga u Beogradu. Elance okuplja više od 2 miliona freelancer-a širom sveta i dnevno objavi i više od milion poslova. Impresivni podaci o zaradi od 5 miliona dolara svrstavaju Srbiju u kao 12. na svetu i 5. u Evropi ispred zemalja kao što su Australija, Nemačka, Španija, Francuska, i druge. Subotica je na 4 mestu u Srbiji, iza Beograda, Niša i Novog Sada, sa preko 176.000 dolara koje su lokalni freelancer-i zaradili u poslednjih godinu dana. Broj registrovanih freelancer-a samo na Elance-u u Subotici je preko 300. Ako uzmemo u obzir da je postoji tu i dosta drugih freelance platformi, poslodavaca, freelancer-a i malih preduzetnika dolazimo do ogromnog broja koji bi mogao imati koristi od coworking prostora.

mapa elance

Dokle se stiglo?

Coworking zajednica u Subotici polako jača i budi sve veći interes kod potencijalnih korisnika budućeg prostora. Obaveštenja i inicijative, kao i zanimljivosti mogu se naći na FB strani Coworking Subotica.

Sa druge strane model coworking prostora je osmišljen, kao i ono što bi trebalo za njegovo pokretanje. U fazi pripreme su prezentacija za potencijalne investitore kao i crowdfunding projekat.

Ukoliko ste zainteresovani za budući prostor nebitno da li kao korisnik ili kao investitor, ostavite komentar, pošalite poruku ili se javite na FB strani Coworking Subotica


One thought on “Coworking Subotica – projekat u izradi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.