Kako coworking može unaprediti Vaš posao?

Coworking koncept, iako nov kod nas u Srbiji, je veoma poznat širom sveta i svakim danom dobija sve više pristalica. Kao što sam već puno puta objašnjavao coworking jeste rad u zajedničkoj kancelariji, a namenjen je ljudima koji rade od kuće ili iz kafića. Nebitno da li su u pitanju freelancer-i, mali preduzetnici ili osobe koje rade od kuće za velike kompanije, coworking je idealno mesto za sve njih jer radom u coworking prostoru mogu znatno unaprediti svoje poslovanje, svoj učinak i svoj profit.

Kako to coworking može unaprediti poslovanje:

1. IMG_7347Radite u radnom i inspirativnom okruženju

Rad od kuće zna imati svoje prednosti, ali često ima i svoje mane. Suviše stvari koje vam odvlači pažnju, pozadinska buka, kućni ljubimci ili samo okruženje koje je daleko od radne atmosfere (krevet, fotelja, TV…). Coworking prostori su osmišljeni da vam pruže idealne uslove za rad, dok istovremeno odišu kreativnom, inspirativnom i opuštajućom atmosferom. Internet konecija velike brzine, mogućnost rada za radnim stolom ili iz fotelje, samo su delić onoga što vas čeka u takvom prostoru.

2. Širite svoju poslovnu mrežu

deskmag-coworking-3121Razlika između kafića i coworking prostora jeste što ukoliko u kafiću radite, u većini slučajeva okruženi ste ljudima koji su primarno tamo došli da se opuste, piju, pričaju… u coworking prostoru je obrnuto. Tamo su primarno došli da rade. Odjednom ste okruženi ljudima koji dele vaš način poslovanja, koji su isto freelancer-i, mali preduzetnici, velike kompanije i koji su tražili idealno mesto za rad. Pa sad… svi ti profesionalci, svi rade nešto svoje, svi na jednom mestu… Upravo smo opisali idealnu priliku za širenje vaše poslovne mreže. Upoznavanje sa ljudima, širenje poslovanja, novi poslovni kontakti ili samo poznanstva koja ćete moći pitati za mišljenje oko vašeg projekta je nešto što prirodno dolazi u coworking prostoru i što je njegova najveća prednost.

3. Mali troškovi poslovanja

Ukoliko ste se namerili da odete iz kućne atmosfere, najam nekog stana ili poslovnog prostora, režija i internet paketi će vas sigurno više koštati nego da probate rad u coworking prostoru. Pored toga, i dalje ćete biti sami. I dalje ćete sedeti u četiri zida. Jedan od najvećih neprijatelja napretka tehnologije i interneta jeste da nam je socijalizacija opala drastično. Više ne kontaktiramo sa ljudima osim putem društvenih mreža, skype-a, chata, maila ili neke druge internet usluge. Coworking uvodi socijalizaciju nazad na najbolji način – uz veoma malo ulaganja.

4. deskmag-coworking-3640Deo ste coworking zajednice

Pored uslova rada coworking jeste zajednica ljudi koji koriste taj prostor. Ta zajednica radi na sebi, organizuje dodatne sadržaje – radionice, razmenu iskustava, zajedničke projekte, seminare, obuke, predavanja… u kratko, ona se trudi da unapredi svoje članove koliko su oni voljni za to. Radeći to, članovi coworking-a mogu da unaprede sebe, svoje poslovanje i svoj društveni život.

Coworking je puno više od samo prostora u koji dolazite da radite i nadam se da sam ovim objasnio barem deo suštine koja je sadržana u ovoj stranoj reči. Coworking nema prevoda, jer ne znači samo jedno, već sve navedeno i još više.

U Subotici je otvoren coworking prostor u okviru UG Balans Studio, u kome možete sve ovo iskusiti i biti deo nečeg potpuno inovativnog ali dokazanog u praksi. Dođite, vidite, probajte… budite deo budućnosti poslovanja! Čekamo Vas!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.