Coworking alternativa – Plato

plato1Lanac knjižara Plato Books važi za jedan od najvećih u zemlji. Iako prvenstveno knjižara, Plato je prepoznatljiv po tome što je od starta predstavljen kao kombinacija knjižare i kafića, tj. mesta u kom možete u interesantnom okruženju sesti i popiti kafu, svejedno da li ste baš zbog toga došli ili ste samo seli da predahnete dok birate koju knjigu ćete da kupite.

1. Atmosfera

Atmosfera u Plato se dosta promenila od kako je on otvoren pre par godina. Iako uvek pun gostiju, atmosfera u ovom objektu nije posebno lagodna. Stolovi su namešeteni kako bi iskoristili svaki slobodan kutak, pa onda dolazite u situaciju da ste na nekim mestima u mraku ili kompletno u izlogu. Dok poneke pozicije mogu biti primamljive i dati vam osećaj udobnosti, ne može se to reći za ceo objekat.

2. Privatnost

Razmeštaj, veličina i količina stolova je takva da skoro nemate nikakvu privatnost. Ukoliko se nalazite na donjem nivou sedite usred knjižare ili u izlogu, a ukoliko ste na gornjem nivou okruženi ste stolovima na sve strane. Iako se malo ljudi interesuje za ono što je ispred vas niste u zavidnom položaju.

3. Internet

Iako jedan od prvih objekata koji je ponudio Wi-Fi hotspot, danas možemo reći da on više ne radi nego što radi. U trenutku pisanja ovog teksta Wi-Fi signal postoji na punoj snazi ali konekcija se ne može ostvariti, niti se može otići na internet ukoliko se uređaj i uspe povezati. Ukoliko ste u mogućnosti, a želite da radite iz Platoa, najbezbednije je nositi sa sobom neki uređaj koji može biti i hotspot (smartphone, tablet…)

plato24. Usluga

Usluga takođe nije nešto čime se Plato može pohvaliti u poređenju sa ostalim kafićima u Subotici. Naravno da postoje izuzeci i da i ovde ima predanog osoblja, ali nije čudno da naletite na nezainteresovanu, sporu i u nejboljem osrednju uslugu.

5. Opšti utisak

Generalno, Plato nije mesto koje bi se moglo reći da je idealno za obavljanje posla. Nepouzdana internet konekcija je dovoljan razlog za to, a ukoliko tome pridodamo loše uslove za privatnost, loše pozicije stolova, možemo zaključiti da je bolje da ovde svratite kako bi kupili neku dobru knjigu.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.