Coworking alternativa – Lokali u Subotici

laptop-and-coffeePričao sam već o tome šta je coworking, zašto je on dobar i koje su prednosti. Ali sada pogledajmo trenutnu situaciju. Freelancer-i danas u Subotici (i šire) imaju ograničene opcije – ili će raditi od kuće, ili će jedan deo svog posla obavljati van kuće iz kafića, lokala u kojima se osećaju prijatno i gde postoje uslovi u kojima mogu da rade svoj posao.

Serija tekstova pod nazivom “Coworking alternativa” će predstaviti i opisati neke od lokala u Subotici u kojima je moguće (više ili manje) obavljati jedan deo svojih poslovnih aktivnosti.

Svakodnevno vidimo kako se poslovi obavljaju iz kafića. Štaviše, to je češće praksa kako malih tako i velikih firmi koje svoje poslovne dogovore, sastanke i organizaciju rade iz restorana, lokala, kafića, barova, hotela i sličnih ustanova koji dozovljavaju lagodniju i opušteniju atmosferu od tipične kancelarije. Ali ovo nije priča o njima. Opisi lokala će biti usmereni više na freelancer-e koji se bave pisanjem, dizajnom, organizacijom, produkcijom, programiranjem, prevođenjem, istraživanjem, komunikacijom… ili sličnim poslovima.

Za posao iz kafića podrazumevamo da sa sobom nosite laptop, tablet, smartphone ili neki drugi oblik tehnike sa kojeg obavljate vaš posao. Neki od elemenata koje ćemo analizirati:

  • atmosfera
  • privatnost
  • internet
  • usluga
  • opšti utisak

Neki od lokala koje planiram da posetim: Boss, Stara picerija, Music Cafe, Cafe Priča, Borsalino, Jumanji, Boulevard Cafe… i još poneki. Ukoliko imate neki predlog ili imate kafić iz kojeg vi obavljate vaš freelance posao, napišite u komentar, ili pošaljite mail i sigurno će se naći na listi za posetu.

Ukoliko želite da saznate više, ili da se uključite u coworking inicijativu u Subotici, posetitie FB stranu Coworking Subotica.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.